Crowdfunding: 5 manieren om geld te verdienen

Crowdfunding: 5 manieren om geld te verdienen

April 1, 2020 Off By Cecil Craig
Spread the love

Crowdfunding is een eenvoudig concept. Het koppelt mensen aan geld, aan degenen die geld willen. Degenen die geld willen kunnen bedrijven zijn. En ze kunnen individuen zijn.

Volgens informatie van Nesta, de liefdadigheidsorganisatie, werd vorig jaar bijna £ 1 miljard geleend via crowdfunding. Nesta voorspelt dat dit cijfer zal stijgen tot ongeveer £ 1,6 miljard in 2014.

De enorme toename van populariteit van crowdfunding is grotendeels te wijten aan drie factoren:

  • Slechte spaarquote, die waarschijnlijk in de nabije toekomst zal aanhouden.
  • Een gebrek aan eetlust van de grote banken.
  • Het wantrouwen van geldschieters, na een reeks financiële schandalen.
  • Crowdfunding biedt een verscheidenheid aan beleggingskeuzes

Crowdfunding 1: peer-to-peer leningen

Soms aangeduid als ‘lenen om te redden’, is het misschien wel de langste en meest gebruikte manier van investeren in crowdfunding.

De meeste platforms werken via een online matching-systeem. Na een gelegenheid gedetailleerd te hebben beoordeeld en de due diligence grondig te hebben gelezen, biedt u, nadat u nog enkele onafhankelijke controles hebt uitgevoerd, aan om uw geld te lenen tegen een bepaalde rente.

Crowdfunding 2: Equity Investment

In plaats van geld te lenen in ruil voor een bepaalde rentevoet, koopt uw ​​geld u een aandelenbelang in het bedrijf. Net als elke op aandelen gebaseerde investering, als de onderneming succesvol is, stijgt de waarde van uw aandeel. Maar uw aandeel kan in waarde dalen. En het kan helemaal verdwijnen als het bedrijf faalt.

Crowdfunding op deze manier wordt door bestaande bedrijven gebruikt om geld in te zamelen. Onbetwistbaar is het risico lager dan de situatie waarin het bedrijf een start-up is, want er is vaak financiële informatie en een handelsgeschiedenis beschikbaar voor inspectie. Als een startende onderneming het echter groot maakt, kan het rendement van uw investering aanzienlijk zijn.

Enkele van de grotere platforms in dit gebied zijn AngelsDen, Seedrs en Crowdcube. Betekent dit dat u kunt geld verdienen in 1 uur? Nee, maar het is het proberen waard.

Crowdfunding 3: Start-ups voor geavanceerde investeerders

Ondersteund door Jon Moulton, een Britse venture capitalist, richt Investing Zone zich specifiek op geavanceerde beleggers, die aandelen aanbieden in een grote verscheidenheid aan bedrijven.

Degenen die willen investeren, moeten hun kennis van de crowdfunding-markt bewijzen door een online test te doorstaan. Ze moeten ook aantonen dat ze over de juiste ervaring met beleggen beschikken, evenals over een minimaal niveau van inkomsten en activa.

Deze vorm van crowdfunding biedt startende bedrijven meer dan geld. Het stelt hen in staat gebruik te maken van waardevolle ervaringen van rijke investeerders, zodat beide partijen hiervan kunnen profiteren. Een beetje zoals Dragons ‘Den op groepsbasis.

Crowdfunding 4: Green Energy Investment

Strikt genomen is dit geen apart gebied, omdat het vergelijkbaar is met crowdfunding van aandeleninvesteringen. Het wordt echter apart gemarkeerd, omdat er nieuwe platforms ontstaan.

Abundance Generation stelt u niet alleen in staat om ongeveer zes tot acht procent per jaar te verdienen over een periode van maximaal 25 jaar, u kunt ook de projecten bezoeken die u ondersteunt. Het is goedgekeurd door de toezichthouder en u kunt zowel met contant geld als met SIPP-geld beleggen.

Crowdfunding 5: Asset-Based Finance

Deze vorm van crowdfunding stelt kleine en middelgrote ondernemingen in staat om geld te ontgrendelen dat vastzit in hun onbetaalde facturen.

Via een veiling gaan investeerders tussen 80 en 90 procent van het geld vooruit, tegen een vergoeding. Werkend volgens een plan voor de komende 45 dagen, betaalt het bedrijf investeerders terug, zodra de facturen zijn afgewikkeld.

Factuurfinanciering is al jaren in gebruik. Met behulp van crowdfunding-principes kunnen ervaren beleggers en vermogende particulieren profiteren van deze mogelijkheid.