Er zijn veel verschillende soorten systemen beschikbaar die je de mogelijkheid geven om beeldgebaseerde inspecties te doen

Er zijn veel verschillende soorten systemen beschikbaar die je de mogelijkheid geven om beeldgebaseerde inspecties te doen

January 14, 2020 Off By Cecil Craig
Spread the love

Ook wel bekend als machine vision systemen, vision inspections systemen stellen u in staat om beeldgebaseerde inspectie te doen voor uw productie of industriële toepassingen. In principe zijn dit geautomatiseerde systemen. Hoewel de technologie al een tijdje bestaat, zijn zowel 2D als 3D systemen vrij populair voor geautomatiseerde inspecties, sortering, kwaliteitscontrole en robotbegeleiding, om er maar een paar te noemen.

Gebruik van een vision-inspectiesysteem

Net als elke inspectiemachine zijn deze machines voorzien van één of meerdere camera’s. Sommige zijn ook voorzien van verlichting en video. De rol van deze camera’s is het meten van onderdelen en het verifiëren van hun positie. Daarnaast zijn ze ook krachtig genoeg om de vorm van de onderdelen te herkennen.

  • Het mooie van deze machines is dat ze met een veel hogere snelheid kunnen sorteren. Eigenlijk worden deze systemen aangestuurd door computersoftware. Hierdoor is de apparatuur intelligent genoeg om belangrijke beslissingen te nemen die van invloed kunnen zijn op het hele proces.
  • U kunt deze systemen in uw lijnen installeren om een constante stroom van nuttige informatie te bieden. Ze zijn veel capabeler dan u denkt.

Toepassingen van deze systemen

Het goede aan de inspectiesystemen is dat ze geschikt zijn voor veel velden. In feite zijn ze een ideale keuze voor een productie- of verpakkingscentrum waar kwaliteitscontrole van het grootste belang is.

  • Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden geïnstalleerd met robotachtige apparaten om de posities van onderdelen voor de automatisering en het stroomlijnen van het productieproces te verkrijgen. Met een vision-systeem is het mogelijk om gegevens te verzamelen en de efficiëntie van de lijnen te verbeteren. Daarnaast helpt het bij het sorteren, verpakken en een breed spectrum aan andere toepassingen.
  • Daarnaast wordt de informatie die het systeem ontvangt gebruikt om problemen in de lijnen of andere stadia op te sporen. Het idee is om de efficiëntie te verbeteren en te voorkomen dat systemen die niet aan de efficiëntie-eisen voldoen. Het belangrijkste is dat ze helpen bij de identificatie van producten die niet voldoen aan de kwaliteitsnormen.

Industrieën Gebruiken voor inspectie

Aangezien deze apparaten veel technologieën gebruiken, kunt u de ontwerpen aanpassen om aan de behoeften van veel industrieën te voldoen. Dus, veel bedrijven hebben de neiging om te genieten van de technologie voor de inspectie van hun producten en onderdelen. Sommigen gebruiken ze zelfs voor veiligheidsdoeleinden.

  • Veel industrieën gebruiken visuele inspectiemachines, zoals consumentengoederen, elektronica, medische beeldvorming, biowetenschappen, halfgeleiders, dranken, voedingsmiddelen, auto’s, verpakkingen en medicijnen, om er maar een paar te noemen.