Er zijn verschillende soorten machines beschikbaar waarmee je problemen kunt opzoeken en inspecteren

Er zijn verschillende soorten machines beschikbaar waarmee je problemen kunt opzoeken en inspecteren

January 10, 2020 Off By Cecil Craig
Spread the love

Het doel van een machine vision systeem is het inspecteren en opsporen van verschillende onregelmatigheden zoals functionele gebreken, verontreinigingen en defecten in producten. Deze machines kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een inspectie van medicijnentabletten uit te voeren op mogelijke gebreken. Daarnaast is een ander doel van de machine het verifiëren van pictogrammen, het contrast van de achtergrondverlichting of het bevestigen van de aanwezigheid van pixels. In dit artikel gaan we het hebben over de primaire onderdelen van een visuele inspectiemachine. Lees verder om meer te weten te komen.

Basiscomponenten

Aangezien elke toepassing anders is, worden specifieke componenten dienovereenkomstig gebruikt. Hieronder staan de categorieën waarin de componenten van de visuele inspectiemachine vallen.

Optiek en camera’s

In dit type inspectiemachine worden één of meer optieken en camera’s gebruikt om de te inspecteren onderdelen te fotograferen. Het kan een analoge of digitale camera zijn. Daarnaast kunnen de camera’s line-scan, progressive-scan, variable-scan, RGB-kleur, composietkleur of monochroom zijn. De selectie van de camera’s is gebaseerd op de toepassingsvereisten.

Verlichting

We weten allemaal dat camera’s goede foto’s kunnen maken zonder voldoende licht. Het is namelijk belangrijk om helder licht te hebben voor een optimale belichting van de te fotograferen onderdelen. Verschillende soorten verlichting worden gebruikt in visuele inspectiemachines, zoals glasvezel, gloeilamp, LED en fluorescerend om er maar een paar te noemen.

Aanwezigheidssensor

De aanwezigheidssensor is een type apparaat dat de machine waarschuwt dat het te inspecteren onderdeel onderweg is. Zodra de component de doelpositie bereikt, kan het machine vision systeem er een foto van maken.

Computer Processor

Zoals de naam al aangeeft, is de computerprocessor of CPU een digitale of PC-signaalprocessor. Meestal worden robuuste computers gebruikt omdat er veel vuil, hoge temperatuur en trillingen zijn in een productieomgeving.

Framegrijper

De rol van een framegrijper is om de machinecamera te koppelen aan de CPU. Eigenlijk converteert het het analoge of digitale beeldgegevensinterview formaat dat de computer kan begrijpen. Gewoonlijk is de framegrabber beschikbaar in verschillende configuraties om een verscheidenheid aan CPU’s en camera’s te ondersteunen.

Machine Visie Programma

Ook hier worden verschillende softwareprogramma’s gebruikt om het machine vision systeem aan te sturen. Het doel van het softwareprogramma is het creëren en uitvoeren van beeldgegevens en het uitvoeren van de verkregen infectie.