Hoe u een verlaagde autoverzekering premie kunt krijgen

Hoe u een verlaagde autoverzekering premie kunt krijgen

March 5, 2020 Off By Cecil Craig
Spread the love

Een ieder zou graag minder voor hun verzekering willen betalen. Wanneer u uw verzekeringspolis verlengt, belt u de agent en vraagt u of u in aanmerking komt voor andere kortingen. Afhankelijk van uw verzekeraar kunt u soms kortingen krijgen voor bijvoorbeeld een goedkoop autoverzekering.

Welke factoren zijn van belang voor verzekeraars?

Een goede student zijn. Over het algemeen rekenen verzekeraars hogere tarieven aan jongere bestuurders. Middelbare school- en universiteitsstudenten die minimaal een B-gemiddelde hebben, kunnen echter vaak een pauze in de prijs krijgen. Dat komt omdat goede studenten de neiging hebben om voorzichtiger te rijden en minder ongelukken te krijgen. Goede studenten kunnen tussen 5% en 15% besparen op hun beleid.

Oudere bestuurder zijn. Sommige bedrijven bieden een volwassen bestuurderskorting voor mensen ouder dan 55 jaar die veilige bestuurders zijn. Om deze korting te krijgen, moet u meestal een cursus veiligheid van de bestuurder volgen. SeniorDiscounts.com meldt dat bestuurders die een dergelijke cursus volgen, de komende drie jaar 5% tot 15% op hun beleid kunnen besparen.

Veiligheidsvoorzieningen hebben. Hoe meer veiligheidsfuncties je in je auto hebt, hoe minder kans je hebt op een ongeluk of ernstig gewond raakt. Dat is goed nieuws voor uw verzekeraar, omdat u hierdoor minder snel een grote claim kunt indienen. Daarom belonen veel verzekeraars u voor functies zoals airbags, antiblokkeerremmen en automatische veiligheidsgordels. Antidiefstalsystemen, zoals een autoalarm, kunnen u ook een prijsverlaging bezorgen. Deze kortingen zijn echter veel kleiner – meestal slechts een paar dollar.

Voor bedrijven is er de zakelijke autoverzekering

Bij één bedrijf blijven. Veel bedrijven belonen hun langetermijnklanten met een loyaliteitskorting – meestal rond de 10%. Wees echter voorzichtig en laat die bonus u niet ontmoedigen om rond te shoppen voor een beter tarief. Een korting van 10% is niet veel waard als u 25% te veel betaalt op uw premies. U kunt natuurlijk zo ook een zakelijke autoverzekering afsluiten.

Uw rekening ineens betalen. Het is handig om uw verzekeringsfactuur eenmaal per maand te betalen, maar er zijn kosten aan verbonden. Veel verzekeraars rekenen verwerkingskosten van enkele dollars aan voor elke maandelijkse betaling. Als deze vergoeding $ 5 per maand is, kunt u $ 60 per jaar besparen door uw hele factuur vooraf te betalen.