Je kunt gebruik maken van verschillende datacenters, maar wat zijn daar de voor- en nadelen van?

Je kunt gebruik maken van verschillende datacenters, maar wat zijn daar de voor- en nadelen van?

January 19, 2020 Off By Cecil Craig
Spread the love

Als u een datacenter gaat ontwerpen, is het eerste wat telt de keuze voor de juiste kast voor de serverracks. Deze keuze is echter niet zo eenvoudig als u misschien denkt. Het idee is om het maximale uit de beschikbare ruimte te halen voor de hoogste efficiëntie. Hieronder staan een aantal factoren die u wellicht in gedachten wilt houden bij de keuze voor serverkasten.

Bepaal uw behoeften

Wat u eerst en vooral moet doen, is beslissen welke rekken het beste aan uw behoeften voldoen. Voor het geval u het niet weet, biedt een rackunit een standaard die u kunt gebruiken om uw rackmontageapparatuur te meten.

  • In principe meet één steleenheid 44,45 mm of 1,75 inch in hoogte. Deze eenheid wordt ook wel “1U” genoemd. De meeste serverkasten zijn verkrijgbaar in 48U, 44U, 42U en 40U behuizingen.
  • Als u de binnenruimte wilt meten, kunt u het aantal units met 1,75 vermenigvuldigen. Laten we een voorbeeld nemen. Uw 44U behuizing biedt 77 inch aan interne ruimte. Laten we aannemen dat u 20 2U eenheden naar het datacenter wilt meenemen. In dit geval kunt u kiezen voor een 44U kast, omdat deze voldoende ruimte biedt.
  • Op basis van deze metingen kunt u zoveel units aanschaffen als u nodig heeft. Het komt allemaal neer op uw behoeften en budget.

Pasvorm en afmetingen

Als u een beter idee wilt krijgen van de afmetingen die passen bij uw beschikbare ruimte, wilt u misschien weten welk type apparatuur u in de kasten wilt installeren. Hier is een belangrijke tip: misschien wilt u nog een paar kasten voor toekomstige uitbreidingen.

  • In principe is het beter om minstens 10% extra ruimte toe te voegen, omdat u de rackunits niet meer kunt aanpassen nadat u uw serverkasten hebt aangeschaft. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de units door trappen en deuropeningen moeten passen. Bovendien moeten ze voldoen aan andere vrijstellingsvoorschriften van de faciliteit waarin ze worden geïnstalleerd.

Esthetiek en functionele eisen

U kunt ook rekening houden met de esthetische en functionele elementen bij de aankoop van serverkasten. Met andere woorden, voor een beter beheer van een server kunt u ervoor zorgen dat de bekabeling, de koeling en het vermogen goed worden beheerd.

  • Als u een beter beeld wilt krijgen van de eisen die aan de stroomverdeling van de kast worden gesteld, kunt u de redundantie, het stopcontact, de stekker en de AMP-vereisten in overweging nemen. Voor een goede werking van de servers is ook een goede ventilatie nodig.