Praktische tips voor het gebruik van betaalpassen

Praktische tips voor het gebruik van betaalpassen

March 19, 2020 Off By Cecil Craig
Spread the love

Debetkaarten zijn handige financiële hulpmiddelen omdat ze het gemak van plastic bieden – zonder het risico van schulden oplopen. Net als creditcards kunnen debetkaarten echter tot problemen leiden als ze niet verstandig worden gebruikt. Hier zijn de 3 beste tips van experts voor het beheren van uw bankpas.

 

  1. Ken jezelf. Heeft u slechte geldgewoonten, zoals het niet in evenwicht houden van uw chequeboek, het verliezen van ontvangsten en geraakt worden door rood staan? Zo ja, vermijd dan elke keer dat u naar een latte snakt uw pinpas te trekken en betaal contant voor dagelijkse aankopen. “De betaalpas is een geweldig hulpmiddel, maar het is niet voor iedereen”, zegt Susan Tiffany, directeur van consumentenbladen voor de Credit Union National Association. “Vraag jezelf gewoon vooraf: ‘Ben ik het soort persoon dat hier problemen mee gaat krijgen?'”

 

  1. Houd transacties bij. Houd een goede administratie bij om stuiterende cheques, roodstand en stress te voorkomen. “Schrijf elke aankoop meteen in uw chequeregister”, zegt Gail Cunningham, woordvoerster van de nationale stichting voor kredietadvies. Volgens Catherine Williams, vice-president financiële geletterdheid van Money Management International, een nationaal kredietadviesbureau, is dit dubbel zo voor degenen die een gezamenlijke rekening hebben. “Het is echt belangrijk dat u alle transacties registreert en nauw met elkaar communiceert”, zegt Williams.

 

  1. Niet automatisch ‘aanmelden’. Deze zomer verbieden nieuwe federale voorschriften banken om klanten toe te staan ​​om rood staan ​​met betaalpassen, tenzij ze zich aanmelden. Banken dringen er bij klanten op aan om dit te doen, maar Leslie Parrish, een senior onderzoeker bij het Center for Responsible Lending, zegt dat 80 procent van de consumenten liever heeft dat hun kaart bij de kassa geweigerd wordt dan geraakt te worden met $ 30 of meer rood staan. “Uw bankpas kan uw duurste creditcard worden als u niet genoeg geld op uw rekening heeft en een uitgebreid krediet heeft”, zegt Parrish. In plaats van zich aan te melden, beveelt Linda Sherry, de nationale prioriteitsleider voor consumentenactie, aan dat u uw eigen roodstandbeveiliging instelt door uw kaart te koppelen aan een spaarrekening of eenkredietlimiet.

De beste debitcard aanvragen kunt u online doen en daar zult u ook de beste zakelijke creditcard verkrijgbaar vinden zodat u beide meteen kunt aanvragen.