Waarom Kiezen Steeds Meer Amerikanen Voor Duurzame Energie Oplossingen? En Wat Kunnen Wij Hier In Nederland Van Leren?

Waarom Kiezen Steeds Meer Amerikanen Voor Duurzame Energie Oplossingen? En Wat Kunnen Wij Hier In Nederland Van Leren?

February 8, 2020 Off By Cecil Craig
Spread the love

Als het net eenmaal schoon is, kan het ook een groot deel van ons transport aandrijven. Op dat moment zullen de elektrische auto’s perfect in orde zijn en zullen we meer tijd hebben gehad, om de technologie te perfectioneren. Als je deze twee plannen bestudeert, zul je zien dat ze veel gemeen hebben. Door de beste idee├źn van deze en andere soortgelijke plannen te combineren, kunnen we de klus klaren. Tegenwoordig is het vinden van een energie leverancier een goede oplossing om duurzame energie te vinden.

Tegenwoordig kun je makkelijk kiezen voor energie besparende oplossingen, waar moet je op letten?

De machthebbers willen u laten geloven dat deze oplossingen te duur zullen zijn. Niets is minder waar. In het door SciAm gepubliceerde voorstel voor zonne-energie wordt bijvoorbeeld gevraagd om ongeveer 400 miljard dollar aan overheidsgeld uit te geven, over een periode van ongeveer 40 jaar.

  • Dit is minder overheidsgeld dan we de afgelopen 35 jaar hebben uitgegeven aan de aanleg van de hogesnelheidsinformatiesnelweg. En dat is ongeveer hoeveel we elke vijf jaar aan oliemaatschappijen geven, in de vorm van belastingkredieten en subsidies. Dus door ongeveer 1/8 van wat we nu weggeven aan oliemaatschappijen, zouden we de hele natie kunnen voorzien van zonne-energie in het zuidwesten.

De meeste Amerikanen zijn nog steeds bezig om beter met energie te besparen

Als verder bewijs dat we verkeerd geïnformeerd zijn, hebben de meeste Amerikanen waarschijnlijk nog niet eens gehoord van thermische zonne-energie. Zonne-energiecentrales gebruiken de warmte van de zon om elektriciteit op te wekken, meestal door water te koken om een stoomturbinegenerator aan te drijven. Dit is zo low tech dat we het 100 jaar geleden al hadden kunnen doen.

  • Als je parabolische spiegels of Fresnel-lenzen kunt bouwen om het zonlicht te concentreren, en als je een stoomgestookte elektrische generator kunt bouwen, kun je een zonne-energiecentrale bouwen. In feite gebruiken sommige ontwerpen platte spiegels. Zonne-energiecentrales kunnen ‘s nachts of tijdens bewolkte periodes elektriciteit opwekken door warmte op te slaan.
  • Een methode maakt gebruik van gesmolten zouten, die uitstekend geschikt zijn om warmte vast te houden. Hun vermogen kan stabiel blijven als er wolken voorbijtrekken. De omvang van deze centrales ligt in de honderden megawatt. Twee fabrieken die worden voorgesteld voor de Mojave-woestijn zijn voor maximaal 800 en 900 megawatt elk.